Открытый урок в 6 классе.Тема "Еда"
план-конспект урока по английскому языку (6 класс) по теме
Урок по теме Еда. Закрепление изученного материала.Учебник Spotlight.
Скачать:
Вложение | Размер |
---|---|
urok_v_6_klasse_tema_eda.doc | 72 КБ |
urok_eda.ppt | 306 КБ |
Предварительный просмотр:
Урок английского языка в 6 классе
Тип учебного занятия: Урок комплексного применения знаний, умений и навыков в новых условиях
Формы организации познавательной деятельности уч-ся: коллективная, индивидуальная, микрогруппы
Метод проведения: урок с использованием информационно-компьютерных технологий
“Приготовление различных блюд”, “Еда и продукты”, “В ресторане”.
Обеспечение урока:
- Презентация в Power Point
- Раздаточный материал( карточки с наименованиями продуктов, шаблоны меню для ресторана)
- Проекты уч-ся( рецепт приготовления любимого блюда)
- Карточки с глаголами.
Общеобразовательные цели урока:
- Систематизация учебного материала и применение на практике знаний по теме “Приготовление различных блюд”.
Развивающие цели урока:
- Развивать навыки подготовленной устной и письменной речи, чтения и аудирования.
- Развивать творческие способности уч-ся.
- Развитие навыков самостоятельной работы уч-ся при подготовке рефератов на английском языке.
Воспитательные цели урока:
- Воспитывать умение работать в коллективе.
- Воспитывать навыки культуры поведения.
- Показать значение изучения иностранного языка.
Ход урока
Этапы урока | Деятельность преподавателя | |
Organization period. Phonetical exercises. Warm up. | Good morning, my students, dear guests. I am very glad to see you. We’re going to speak about Russian food, meals and dishes using a presentation “Russian Meals” Recipe /’resəpi/, template /’tem,pleɪt/ , cuisine /kwɪ’zi:n/, mixture /[‘mɪkstʃə(r)/, dough /dəʊ/, dumpling /’dʌmplɪŋ/, flour /flaʊə(r)/, sour cream /’saʊə(r)/, oats /əʊts/, buckwheat /’bʌk,wi:t/ ,millet /’mɪlɪt/, semolina /,semə’li:nə/, yeast /ji:st/. Usual meals in Russia are breakfast, lunch and dinner. Russian people have their breakfast at 7 or 8 a.m., lunch at 1 or 2 p.m., and dinner at 6 or 7 p.m. It is difficult to describe the Russians breakfast, dinner and supper. It depends on people’s work, money and opportunities. A typical Russian breakfast consists of milk, tea, eggs, kasha and sandwiches. A typical lunch in Russia is comprised of three courses. The real first course is a good plate of soup. Among them are borsch (beetroot soup), shchi (cabbage soup) and solyanka . For the second course there is meat or fish served with garnish. The last course is usually very simple - just something to drink like tea, fruit drinks (compote, kissel, mors) or even kvas, served alone or with some cakes. Among the most popular dishes are pelmeni, russian salad, shchi , kasha, blini. The most popular drinks in Russia are kvas, kissel, mors, milk, stewed fruit, tea. Russian cuisine is varied and delicious. Answer the questions: What are the usual meals in Russia? When do Russian people have their breakfast, lunch and dinner? What does the typical Russian breakfast consist of? How many courses are there in a typical Russian dinner? What is there for the first and second courses? What can you say about percularities of Russian cuisine? | |
Introduction of the theme | Let’s start our final lesson about food and restaurants. We need two teams and let’s name them: Countable and Uncountable. Come to my desk one by one and choose the card. After you take the card say as in the example “ I’ve got some/a/an …….. .I’m in the“ Countable (uncountable)” team. Choose the captain of your team. Now we’re ready to start our contest. Let’s go to the café. | |
The main part of the lesson. | The 1st task. All of you have the card with the name of a product. Look at the verbs on the walls and use them to write simple sentences in Present Simple or Continuous. Then read them out. The team with more true sentences will have a point. | The cards with the verbs are stuck to the walls around the classroom. |
The 2d task. If we’re at a café, we’ll choose a dish we like. Your project was to write the recipe of your favourite dish at home. So, each team must choose only four best recipes, read them out and the second team must guess the name of the dish. The winner will get one more point. | ||
3. And now the contest for captains. I have some cards with the names of the dishes of Russian cuisine. The task is to guess what dish it is. The winner has one more point. | 8 names of the dishes and 8 cards with the ingredients. (см. Приложение №1) | |
Pre – reading activity | 4.All of you have the menu on the board. Look through it, its food, location, its name and prices. | Work with the menu. |
Reading | 5. Write the review of the café, please. | Write the review, using the example from their homework or from the Student’s book. |
Speaking | Let’s check this task .The best review will get the point. | The representative of each team reads out the response about the café of the contender. |
Conclusion | In conclusion I want to tell you the results of our contest. The team “…” proved to be the best ,they scored … points. Today we’ve spoken about Russian cuisine. I’m glad you know a lot about traditional Russian dishes, and I’m sure you enjoy them a lot. If you have English friends you can teach them to cook tasty Russian food. Our lesson is over. Thank you for your work .Good-bye! |
|
Использованная литература:
- Приложение к газете “1сентября” “English” №44, 2000
- Учебное пособие «Spotlight-6»
Использованные Интернет –ресурсы:
- http://greatbritishkitchen.co.uk/recipebook/index.php
- http://fieldsupport.dliflc.edu/products/russian/ru_co/russian.pdf
Приложение №1
Match the names of the Russian dishes with their descriptions using your index.
1.Pelmeni | 1) Russian salad; it is mixture of vegetables, boiled and chopped |
2.Russian salad | 2) Soup with pickled cucumbers. |
3.Shchi | 3) Russian dumplings- cases of dough filled with meat |
4.Rassolnik | 4) Thin fruit jelly made from fruit or berry juice and potato flour |
5.Kasha | 5) Soup with kvas, hard boiled eggs, chopped spring onions, cucumbers and boiled meat; everything is chopped. It is served cold with sour cream. |
6.Kissel | 6) Cabbage soup with fresh or sauerkraut cabbage |
7.Okroshka | 7) Cereal pudding. It is made of oats, rice, buckwheat ,millet or semolina. |
8.Blini | 8)Pancake(made of flour, water or milk, yeast and eggs) |
Key: 1-2, 2-4,3-1, 4-6, 5-7, 6-3, 7-5, 8-8
Предварительный просмотр:
Подписи к слайдам:
По теме: методические разработки, презентации и конспекты
Разработка открытого урока по теме: «Географическая оболочка» Урок-открытие
Что такое географическая оболочка? ГО – это взаимосвязь и взаимодействие всех оболочек Земли - всех сфер Земли.Какие это сферы?Постановка проблемы1. Ученику дается г...
Открытый урок по алгебре в 7 классе «А» тема: «Уравнения с одной переменной». Открытый урок по алгебре в 7 классе «А» тема: «Уравнения с одной переменной».
Открытый урок по алгебре в 7 классе «А»тема: «Уравнения с одной переменной».презентация по данной теме...
Открытый урок (мастер-класс) по русскому языку, проведённый на Фестивале инновационных идей в региональном образовании «Педагогические открытия 21 века» по теме Урок – исследование. «Предлог». (7 класс)
Тема: Предлог. (Закрепление знаний)Цель урока а) учебная: систематизировать и обогатить знания учащихся о предлоге, на основе заданий-исследований предупредить возможные ошибки в употреблении предлого...
Открытый урок по английскому языку. Открытый урок на активность обучения английского языка». (2 е—5 е классы обучения предмету)
Применение различныхвидов игр на уроке с целью закрепления лексических и грамматических навыков в обучении английскому языку....
Методическая разработка открытого урока по математике в 5 классе «Умножение десятичных дробей» (урок открытия новых знаний) в рамках ФГОС
Технологическая карта практико - ориентированного урока...
2.1.Совершенствование методов обучения и воспитания через проведение открытых уроков/занятий на МО муниципального уровня (экспертный лист оценивания, протокол посещения первого открытого урока от МО муниципального уровня)
Эксперный лист первого урока...
3.2.Совершенствование методов обучения и воспитания через проведение открытых уроков/занятий на МО муниципального уровня (экспертный лист оценивания, протокол посещения второго открытого урока от МО муниципального уровня)
3.2.Совершенствование методов обучения и воспитания через проведение открытых уроков/занятий на МО муниципального уровня (экспертный лист оценивания, протокол посещения второго открытого у...