Презентация: "Organic food, myth or reality" (Органические продукты, миф или реальность)
презентация к уроку по английскому языку (10 класс)
Презентация к уроку английского языка.
УМК: Starlight 10
Класс 10
Скачать:
Вложение | Размер |
---|---|
organic_food_myth_or_reality.pptx | 937.12 КБ |
Предварительный просмотр:
Подписи к слайдам:
According to the statistics has the overall value of org. food jumped or fell down? Within a span of 4 years the food industry's overall value jumped from 29 billion in 2010 up to 39 billion by 2014. Since then it has been growing steadily, by approximately 10% each year.
What farmers don’t use in organic food production? Farmers don’t use: Hormones; Genetic modification; Antibiotics; Artificial chemicals (synthetic pesticides or fertilizers)
Why such farming is considered to be environmentally friendly? Animals live in better conditions thanks to strict regulations put in place to ensure that farmers treat animals humanely. Farmers use natural fertilizers: manure or compost
Does using organic pesticides prevent adverse effect on the environment? Some studies discovered that the use of organic pesticides could have much worse influence on environment than regular ones. They contain the same harmful substances. For instance, Oxford scientists drew unexpected conclusion that the production of particular org. goods emits more greenhouse gases.
Is it more nutritious & better for health? It doesn’t have extra nutritional value in comparison with conventional ones; Has higher level of phosphorus; lower level of cadmium; higher level of antioxidants Vitamin C, iron, zink , omega3 Fatty acids & vitamin E (carotene) Still the difference is rather insignificant
What factors does the food quality depend on? It depends on all kinds of factors besides an Organic label: Weather & climate conditions; Quality of the soil; The harvest span
How to choose the best organic products? If you opt for organic products look for the USDA seal, avoid unlabeled goods. Try to buy locally grown fruit and veggies that are ripe and with more flavour .
What seafood doesn’t contain harmful substances? Scallops Herring Shrimps Crayfish Crab Tilapia Oyster Catfish Haddock
Does the blogger take the point of significant organic food positive effect at its surface value?
По теме: методические разработки, презентации и конспекты
Молоко, его свойства. Молочные продукты. "Food" + "Неопределенные местоимения"
Это интегрированный урок по технологии и английскому языку. К уроку прилагается учебная презентация по технологии. Начинает урок учитель английского языка, продолжает и завершает урок учитель технолог...
Презентация по названиям продуктов "FOOD"
Данная презентация сделана мною в программе Power Point для введения нового лексического материала по теме "Еда" по модулю "Yummy Chocolate!", учебник В. Эванс "Спотлайт" для 2 класса. Используется ка...
Health Myths and Facts
Health Myths and Fact...
Технологическая карта урока 8 класс. Кузовлев Lesson 5. Facts and myths about your healths
Полная технологическая карта с презентацией для проведения урока по уроку 5, раздел 5. Тема: "Факты и мифы о вашем здоровье"...
Презентация к уроку "Facts and Myths about ypur health"
Презентация к уроку по теме "Facts and Myths about ypur health" для учебника Кузовлев, Лапа 8 класс....
Материалы для разработки кружкового занятия по теме: " The history and the myths of Halloween" (9-11 классы)
Данный материал поможет быстро подготовить кружковое занятие для учащихся 9-11 классов с целью изучения истории празднования Хэллоуин в англо-говорящих странах. Занятие способствует развитию самостоят...
Myths and Legends of Moscow
Moscow is one of Russia’s oldest and most culturally rich cities. Its long history has seen many legends and myths. Each city has its own variety of remarkable legends.The word "myth",...